Υλικά:
1 1/3 φλ. Γάλα light
1 ½ κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. Εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. Λιωμένο λάδι καρύδας
240 γρ. Αλέυρι ολικής αλέσεως
1 κ.σ. baking powder
½ κ.σ. αλάτι
140 γρ. Καστανή ζάχαρη
1/8 κ.γ. στέβια
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 0 C και βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Ανακατεύκουμε σε ένα μικρό μπολ το γάλα, το μηλόξυδο, το εκχύλισμα βανίλιας και το λάδι καρύδας πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη baking powder, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη και τη στέβια επίσης πολύ καλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Βάζουμε μέσα στο ταψί το ομογενοποιημένο μείγμα και το ψήνουμε για 22 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Αφού έχει κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε λίγη μαρμελάδα φρούτου προαιρετικά.
Διατροφική Ετικέτα:(10 μερίδες)
Υδατάνθρακας: 332 gr
Πρωτεϊνη: 46 gr
Λίπος: 57 gr
Kcals: 1930
Διατροφική Ετικέτα/μερίδα :
Υδατάνθρακας :33,2 gr
Πρωτεΐνη :4,6 gr
Λίπος :5,7 gr
Kcals:193