Υλικά:
450 gr. Φαρφάλες
1 σκελίδα σκόρδου
1/3 φλ. Ανάλατα ψημένα αμύγδαλα
1 ½ φλ. Μαϊντανός
½ φλ. Και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ φλ. Τριμμένη παρμαζάνα
αλάτι Kosher(χοντρό αλάτι) και φρέσκο πιπέρι
2 μέτρια κολοκύθια πολύ λεπτά τεμαχισμένα
λίγο κόκκινο πιπέρι
Οδηγίες:
Τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό για να βράσει.
Προσθέτουμε τις φαρφάλες και μαγειρέυουμε μέχρι να γίνουν al dente. Τις στραγγίζουμε .
Στο μεταξύ, βάζουμε στο blender τη σκελίδα σκόρδου μέχρι να τεμαχιστεί.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα μέχρι να θριμματιστούν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μαϊντανό και ½ φλ. Από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι ο μαϊντανός να τεμαχιστεί πλήρως.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε τη σάλτσα pesto σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάινουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει.
Προσθέτουμε τα τεμμαχισμένα κολοκυθάκια και τα σωτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν τρυφερή υφή.
Ρίχνουμε λίγο κόκκινο πιπέρι και αλάτι.
Μεταφέρουμε τα μαγειρεμένα κολοκυθάκια στo μπολ με τη σάλτσα pesto.
Προσθέτουμε τις φαρφάλες, ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε.
Διατροφική Ετικέτα:
Υδατάνθρακας: 358 gr
Πρωτεϊνη: 99,5 gr
Λίπος: 292 gr
Kcals: 4550
Διατροφική Ετικέτα/μερίδα :
Υδατάνθρακας :119 gr
Πρωτεΐνη :33 gr
Λίπος :97,3 gr
Kcals:1516