Υλικά :
1 φλ. ωμό φαγόπυρο
1/3 φλ. νέκταρ αγάβης
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. κανέλα
Οδηγίες :
Τοποθετούμε το φαγόπυρο σε ένα μπολ και καλύπτουμε με νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει για 1-2 ώρες.
Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα blender, εκτός από το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει μαλακό.
Προσθέτουμε αλάτι και λίγη στέβια.
Απλώνουμε το μίγμα σε 1-2 ταψιά αφού έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Το αφήνουμε να αφυδατωθεί για 8 ώρες .
Το σπάμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε για άλλες 1-2 ώρες.
Διατροφική Ετικέτα:
Υδατάνθρακας: 143,5 gr
Πρωτεϊνη: 22,5 gr
Λίπος: 5,8 gr
Kcals: 663