Υλικά:
6 σκελίδες σκόρδου ξεφλουδισμένες
425 γρ. Ρεβίθια καλά πλυμένα και στραγγισμένα(1 κονσέρβα)
1 ½ φλ. Φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1 φλ. Φρέσκα φύλλα κόλιαντρου
½ φλ. Λευκό ή κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/3 φλ. Αλεύρι ολ, αλέσεως
1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
1 ½ κ.γ. baking powder
1 ½ κ.γ. αλάτι
1 ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
½ κ.γ. μαυρο πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Τοποθετούμε στο πολυμίξερ το σκόρδο, τα ρεβίθια, τον κόλιαντρο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τη baking powder, το αλάτι, το κύμινο και το πιπέρι, μέχρι το μείγμα να πάρει μαλακή υφή.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και το σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και φτάχνουμε μικρές μπάλες από το μείγμα(1-2 κ.σ. η κάθε μπαλίτσα), και τις τοποθετούμε στο ταψί.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μικρά φαλάφελ από 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά.
Όλα τα μικρά φαλάφελ, είναι έτοιμα.
Διατροφική Ετικέτα:
Υδατάνθρακας: 124,5 gr
Πρωτεϊνη: 26,5 gr
Λίπος: 58,38 gr
Kcals: 1117
Διατροφική Ετικέτα/μερίδα(4) :
Υδατάνθρακας :31 gr
Πρωτεΐνη :6,5 gr
Λίπος :14,5 gr
Kcals:279,25