Πιπεριές γεμιστές με quinoa και αμάρανθο

 

Υλικά :

  • 135 Quinoa
  • 2 κ.σ. αμάρανθο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια κολοκύθα ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. ηλιόσπορος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 75 Τυρί ρικόττα
  • 4 μεγάλες πιπεριές κομμένες στα 2

Οδηγίες :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 0C.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί τη λαδόκολλα.

Τοποθετούμε την quinoa και τον αμάρανθο σε μια κατσαρόλα με 400 ml νερό, αφήνουμε να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με την κολοκύθα και ανακατεύουμε, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κύμινο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Τοποθετούμε στο μείγμα του κρεμμυδιού την quinoa, τις σταφίδες, τον ηλιόσπορο, το μαϊντανό, τη ντομάτα και τη ρικόττα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετούμε το μείγμα quinoa στις κομμένες πιπεριές, τις τοποθετούμε στο ταψί και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 15-20 λεπτά.

Διατροφική Ετικέτα : 

 Υδατάνθρακας :51 gr

Πρωτεΐνη :19 gr

Λίπος :26 gr

Kcals:525

 

Διατροφική Ετικέτα(/ ½ πιπεριά) : 

 Υδατάνθρακας :6 gr

Πρωτεΐνη :2 g

Λίπος :3 gr

Kcals:65