Το Αλεύρι Καρύδας, αποτελεί το στέρεο μέρος της καρύδας, το οποίο έχει αλεστεί έτσι, ώστε να βρίσκεται σε μορφή σκόνης.
- Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, υψηλή σε φυτικές ίνες και δεν περιέχει γλουτένη.
- Περιέχει τις βιταμίνες C, Β1 και τα ιχνοστοιχείο του Ca. και Fe.
- Βοηθάει στη μείωση εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και σε ορισμένες μορφές καρκίνου.
- Αποτελεί ιδανικό τρόφικο για διαβητικούς, για τα άτομα που θέλου να χάσουν βάρος και για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και υψηλή χοληστερόλη.
Sylvia’ s tip: Το Αλεύρι Καρύδας, έχει την ιδιότητα να απορροφάει αρκετό νερό συγκριτικά με τα υπόλοιπα άλευρα. Για αυτό το λόγο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην αρτοποιία, όσον αφορά την αναλογία Αλεύρι Καρύδας προς νερό.
Αποτελεί ιδανικό τρόφιμο για γλυκές αλλά και αλμυρές συνταγές.
Μην ξεχάσετε λοιπόν να το προσθέσετε στην επόμενη λίστα των αγορών σας!